top of page

The Ranch

© WickedVT, CC by-nc-nd 2.0

Pinerock Ranch on pienikokoinen hevos- ja karjatila Kanadan Albertassa, Kalliovuorten ja suurten tasankojen ympäröimänä parinkymmenen mailin päässä Banffin ja Canmoren kaupungeista. Muitakin karja- ja hevostiloja löytyy kaupunkien molemmilta puolin sekä pari naapuria kymmenen mailin säteellä, joiden kanssa puhalletaan varsinkin talvella yhteen hiileen - muulloin ei niin väliä. Isommilla kilpareissuilla lähdetään useimmiten rajan yli Pohjois-Amerikkaan.

 

Albertassa luonto on henkeäsalpaavan kaunista niin kesällä kuin talvellakin, mutta varsinkin Kallivuorten läheisyydessä kannattaa pitää silmät ja korvat auki petoeläinten, kuten mustakarhujen varalta. Kulkuyhteydet ranchille ovat hyvät ja bussi pysähtyy valtatien varrella muutaman mailin päässä tilasta, mutta kaupunkiin päästäkseen on lähdettävä omalla autolla liikenteeseen. Talvisin kannattaa myös varautua koviin pakkasiin ja huonokuntoisiin, lumipeitteisiin teihin.

Pinerock Ranchin pihapiiristä löytyy suuri tallirakennus, kaksi pihattoa nuorille hevosille, hiekka- ja nurmipohjaiset kentät, maneesi sekä mielinmäärin laitumia. Tallin takaa löytyy myös jokunen tarha jos laitumet ovat huonossa kunnossa. Myös karjasuoja ja niiden laitumet löytyvät päärakennuksen lähistöltä, mutta ranchilta sinne päästäkseen kannattaa ottaa hevonen tai mönkijä.

 

Tilan työntekijät majoittuvat joko karjasuojan luona olevassa mökissä, tallin ylisillä löytyvässä asunnossa tai parissa heitä varten rakennetussa mökissä tallin läheisyydessä. Tilan omistajat asuvat päärakennuksessa, jonka huoneista löytyy kyllä tarvittaessa majoitustilaa pidemmästä matkasta tuleville vierailijoille. Hevosten lisäksi meillä majailevasta nautalaumasta löytyy vaihtelevasti hereford- ja ylämaankarjaa.

Kuvat © CAFNR, Erin Johnson, Angie Agati, Mark Stevens, Jeff Wallace & Echo Valley Ranch

bottom of page