Crampton griffin

Virtuaalihevonen / A Sim-Game Horse

Nimi Crampton Griffin "Riffe"

Rotu, skp australianhevosori

Väri, säkä voikko, 159 cm

Syntynyt 3.2.2017, 5-vuotias

ikääntyy 1 IRL-kk = 1 URL-vuosi 6v. asti

Omistaja Taru Piilvuo (VRL-08820)

Kasvattaja Nicky, Crampton Stockhorses

Hoitaja 

Painotus koulutetaan, western

Luonne

Crampton Griffin tuli Piilovuoreen toimittamaan Tarun pienimuoitoisen kilparatsun virkaa, mutta mutkattoman ja uteliaan asenteen omaavaa oria nähdään tulevaisuudessa varmasti myös tunneilla. Hauskannäköinen voikko on tullut luonteensa puolesta hyvin paljon isäänsä Buckbeakiin, jonka tavoin se myös rakastaa mutalätäköissä pyörimistä. Se on myös osoittautunut heti Piilovuoreen saavuttuaan varsin fiksuksi ja lungiksi persoonallisuudeksi, joka osaa ottaa koivet levällään rennosti missä tahansa. Älykkyytensä se on osoittanut myös avaamalla ihan kaikki lukot ja etsimällä lähimmän ihmisen, jota alkaa uteliaana tyyppinä seurailemaan. Liekö lukkomestari lempinimen takana joku sukulaishevonen vai meidän Raibe, mutta ainakaan aussi ei valkoisen kaverinsa tavoin lähde seikkailemaan ympäri Lapin lääniä.. Voikon on myös saatu huomata olevan varsin puheliasta sorttia, sillä se haluaa aina olla juttelemassa hoitajalleen mitä erilaisimmilla äänillä ja myös kavereita pitää joka tilanteessa moikata.

 

Hoitaessa Riffe osaa pääsääntöisesti olla nätisti ja rauhassa, mutta jostain syystä tämä rauhassa oleminen on sille helpompaa vapaana pesupaikalla tai käytävällä. Karsinassa hoitaessa saa usein varoa varpaitaan tai ainakin saa huomata takkinsa sekä hiustensa olevan kuolan peitossa. Ilmeisesti herra ei karsinassa ollessaan saa tarpeeksi hyvin seurattua tallin tapahtumia. Ratsuna Riffe on nopea oppimaan ja sillä on tasaiset askeleet. Se soveltuu loistavasti kaikkiin westernin lajeihin, vaikka aikaratsastuslajit eivät ehkä toisinaan ole tämän mietteliään hevosen heiniä. Hitaammat lajit, kuten trail antavat sille sopivia aivopähkinöitä ja karjalajeissa sen hyvä karjavaisto pääsee valloilleen. Karjan lähellä ollessa ratsastajan ei tarvitse toimia muuta kuin suunnannäyttäjänä ja Griffin hoitaa loput. Se voi toisinaan olla varsinkin kentällä hieman jääräpäinenkin, mutta toimii silti hyvin pelkän istunnan ja ääniapujen voimalla. Sopii myös vaeltamaan tuntureissa ja haastavammissa olosuhteissa ketteryytensä ja varmajalkaisuutensa johdosta. 

Varusteet ja hoito-ohjeet

Tarhaa päivittäin kolmostarhassa Killen kanssa.

Ei tarvitse riimua tarhassa

Normaalisti menee ilman suojia, mutta hankalaan maastoon tai pidemmille retkille suojat joka jalkaan ja bootsit etujalkoihin.

Talvisin hikiliikutuksen jälkeen suihkutus letkulla, huolellinen kuivaus ja loimi päällä karsinaan kuivumaan

Sadeloimi rankkasateella, toppaloimi päälle kun mittari näyttää alle 20

Ratsastaessa yhden korvan suitset nivelkuolaimilla

Kisoihin 6-vuotiaasta eteenpäin kankikuolaimet (lännenratsastus)