Zeek Pandamaniac
© Aneta Hnykova
Nimi Zeek Pandamaniac "Panda"
Rotu, skp painttamma
​
Väri, säkä musta tobiano, 147 cm
Syntynyt 20.04.2002, 14-vuotias
Omistaja Tanttu, ylläpidossa Piilovuoressa
Kasvattaja Amanda Hopkins, Kanada
​
Hoitaja ei hoitajaa
Painotus western, He C, kavaletit
i. Cactus Jammer - e. Zeek Panthera
Luonne
Panda on varsin eriskummallinen hevonen, joka testailee ihmisiä jatkuvalla syötöllä saadakseen oman tahtonsa läpi. Vaikka pienikokoiseksi jäänyt hevonen näyttääkin kauniilta kuin karkki, pitää sen kanssa osata olla napakkana ja tarkkana sillä voit olla varma että se ei enää kuuntele sinua tippaakaan jos vähänkään annat periksi. Pääosin se on hoitaessa varsin kiltti ja rauhallinen, mutta varsinkin karsinassa tuppaa pyörimään ympyrää ja steppaamaan. Käytävällä neiti taas tietenkin voisi seisoa vaikka koko päivän paikallaan silmät puoliummessa ja korvat lurpallaan olematta edes kiinni, mutta auta armias kun silmäsi välttävät edes sekunnin verran, ei kirjavasta ponista ole enää jälkeäkään tallissa. Ihmisen ja ponin välisen luottamuksen ollessa kohdillaan se harvemmin tekee mitään jekkuja, mutta kaikki uudet saavat osansa sen bravuureista joita tamma tuntuu keksivän aina vain lisää.
Ratsuna Panda voi olla kaikkea pirun sekä enkelin väliltä tai vaikka kumpaakin yhden kerran aikana. Tosiasiassa se on vain äärettömän herkkä kehonkielelle ja ääniavuille ja hermostuu takuulla jos ratsastaja istuu millinkään vinossa satulassa. Useimmiten tammalla käytetään ratsastaessa westernkankia ja ratsastetaan yhdellä kädellä mahdollisimman pitkillä ohjilla, mutta maastossa sille voi hyvin laittaa nivelkuolaimet jos uskoo toisinaan muulia muistuttavalle ponille pärjäävänsä.
Ennen Suomeen tuloa muutama vuosi sitten Panda toimi Kanadassa kilpahevosena karjalajeissa hyvällä menestyksellä, mutta jostain syystä hevonen suorastaan kammoaa jokaista Suomen maaperällä vastaantulevaa nautaa. Kuka ties, mitä tammalle on uransa loppuvaiheilla sattunut mutta lehmien läheisyydessä sen kanssa toimivalta vaaditaan totisesti pitkää pinnaa ja rauhallisuutta, jotta joka suuntaan sätkyilevä tai paikallaan jumittava hevonen herää shokistaan. Panda toimi myös ratsastuskoulun hevosena hetken Suomeen tultuaan, mutta on enemmän yhden ihmisen hevonen. Myös tobianon vasen takajalka tarvitsee jokaisen liikutuskerran jälkeen huolellisen kylmäyksen ja hoidon sen salaperäisen kipuilun myötä.